Indisk per post

Vegetarkorma

 

 

 

 

 

 

 

Det kan faktisk komme noe godt ut av at Posten driver med selv-amputering. Indisk mat, for eksempel

Jeg skulle bare en liten tur innom mitt lokale postkontor. En lokal institusjon som skal legges ned fra august 2013. Jeg bare nevner det, om noen måneder er det bare ett, jeg gjentar ETT, postkontor i mitt fylke. Jada, jeg har hørt om post i butikk. Liker det likevel ikke.

Men en bitteliten positiv ting opp i all amputeringen. Posten selger ut bøker på billigsalg nå. Det var en av disse jeg oppdaget da jeg svingte innom mine lokale nedbemanningsofre. Der stod den altså. Til 95 kroner. Den het ganske enkelt «Curry». Et uslåelig tilbud. Siden har jeg bladd og latt meg inspirere, tatt litt her og der, og krysset meg fram til en vegetarkorma med jevning av cashewnøtter. Tar litt tid, men er verd innsatsen.

matkrydder

Du trenger:  100 gram cashewnøtter som bløtlegges i 2 dl kokende vann, 4 dl grønnsaksbuljong, 2 dl kokende vann, 2 dl matfløte. 1 søtpotet, 1 squash, 1 gul løk i båter, ½ rød løk, 1 rød paprika, 2 gulrøtter, 1 finhakket rød chili, 2 ss finhakket ingefær, 4 fedd finhakket hvitløk, 1 strå finhakket sitrongress, 1 god klype safrantråder, 1 ts gurkemeie, 3 ts korianderpulver, 1 ts garam masala, saften fra 1 lime, olje, salt, sukker.

 Slik gjør du det:  Legg cashewnøttene i bløt. Etter 20 minutter kjører du dem og vannet på hurtigmikser til du får en slags melk. Sett til side. Wok grønnsaksterningene, minus gul løk, i dyp panne, sett til side. Ikke la dem bli for myke. I en stekepanne surrer du hvitløk, chili, sitrongress, ingefær og gul løk i olje til sistnevnte er myk og gyllen. Tilsett 3 ss vann. Kok inn og tilsett resten av vannet sammen med koriander, garam masala og gurkemeie, la det surre til blandingen er jevn og tykk. Tilsett de wokede grønnsakene og la det surre sammen. Inn med buljong og cashewnøttmelk.  Varm fløten til kokepunktet og tilsett safrantrådene, bland fløten med det andre. Smak til med limesaft, salt og sukker og la blandingen koke til den er passe tjukk.

Serveres med ris, raita og gjerne litt myntegelé (finnes på Spar og Meny).

Nå er korma gjerne litt mild i formen. Synes du denne blir for forsiktig, kan du ta med chilifrøene eller hive inn litt ekstra chilipulver.

Så kan man selvsagt lure på hvorfor de selger kokebøker på postkontoret.

Tja.

Skulle vel egentlig sett at det fortsatte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s