Undervurdert grønnskolling

 

Aubergin og spinat

Spinat får ufortjent lite oppmerksomhet. Jeg slår gjerne et slag for den sunne, grønne og sprøe grønnsaken. Og utvider samtidig mitt indiske repertoar.

 Gammel spinat er noe griseri. Men får du tak i blader som kommer rett fra jordet, nyvaskede og fulle av jern, er det mye moro å finne på. Butikkene er stadig blitt flinkere å tilby denne  grønnsaken, men noe sier meg at vi ikke er like flinke til å bruke den.

Denne comboen; aubergin, spinat og cashewnøtter, er en fin avveksling til mer tradisjonelle indiske varianter. Greia er å ikke røre nøttene og auberginer-terningene inn i sausen, men riste dem på panna og strø på toppen. Da blir alt så mye bedre og spenstigere. Hvis du ønsker å røre terninger av paneer-ost inn i sausen, er det en mulighet. Finnes i kjøleskapet i de fleste innvandrerbutikker av litt størrelse, for eksempel Elite Mat i Drammen J

 

Du trenger:

To poser renvasket spinat, to rødløk, en god spiseskje finhakket ingefær, fem finhakkede fedd hvitløk, to bokser grovhakkede tomater, én boks kokosmelk, saften av én lime, tre ts koriander, én ts chilipulver, én ts spisskummen, salt, sukker. En auberginer i terninger, 100 gram ristede cashewnøtter, paneer og olje.

 

Slik gjør du det:

Fres løk, hvitløk og ingefær i olje i en middels stor gryte. Når løken er gyllen, tilsetter du grovhakket spinat. La det hele koke ned til én masse. Tilsett tomatene, limesaft, kokosmelken og krydderet. Rør sammen. Hele greia er nå at dette skal koke ned til du får en fløyelsmyk, tjukk saus. Det kan ta litt tid, men vær tålmodig. I mellomtiden rister du cashewnøttene og sprøsteker auberginer-bitene. Rett før servering rører du eventuelt inn terninger av paneer i sausen. Sistnevnte er «optional», som det heter på utenlandsk. Lag porsjoner på tallerken, strø nøtter og auberginer på toppen. Dette er godt sammen med raita og ris.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s