Gammel kjenning, ny vri

potetform m rotgrønnsaker

 

 

 

 

 

 

 

 

Noen ganger går det an å gjøre en vri på de tradisjonelle oppskriftene. Det gjelder for eksempel fløtegratinerte poteter. Denne er både sunnere og sannsynligvis bedre.

Rotgrønnsaker gir både smak og farge. Sammen med litt hvitvin, hvitvinsedikk, god olivenolje og hvitløk, gir dette en helt annen smaksopplevelse en de megatradisjonelle  og litt kjedelige fløtepotetene.

Du trenger: 750 gram poteter, gjerne med skallet på. 3-4 store gulrøtter, 1 liten sellerirot, 2 løk, 5-6 hvitløkfedd, 1 dl hvitvinsedikk, 2-3 dl halvtørr hvitvin, olivenolje, salt, pepper og sukker, 100 gram revet parmesan.

Slik gjør du det: Skjær løk, hvitløk, gulrot og sellerirot i ørsmå terninger. La dette frese i oljen til de er blitt passe møre. Tilsett hvitvin og eddik. Reduser deretter på  lav varme til du har fått en grøtete masse. Smak til med salt, sukker og pepper. Mens reduksjonen pågår snitter du potetene i tynne skiver. Smør en ildfast form og legg først et lag med poteter, deretter et lag med rotgrønnsakene, dryss over litt parmesan. Gjenta prosessen, avslutt med poteter og parmesan på toppen. Stekes på 200 grader under folie til potetene er myke. Skru så opp varmen til 250 grader, fjern folien og stek videre til parmesanen på toppen blir gyllenbrun.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s