Lang, lilla og lekker

Aubergin og paprikaform

 

 

 

 

 

 

Auberginer er definitivt blant mine favorittgrønnsaker. Den fyldige, runde og rike smaken gir et hav av muligheter.

Hvis jeg må velge, og det må jeg jo heldigvis ikke, men hvis, ja, da valgte jeg meg auberginer dersom jeg bare kunne ta med meg én grønnsak fra butikken. Gå i innvandrerbutikk. Der finner du de største og frodigste utgavene.

Det begynner å bli en del oppskrifter med denne brunlilla, spenstige allrounderen her på bloggen. Dette er definitivt en av de bedre. Egenutvikla og nyprodusert, med saft og rikelig smak. Og med noen utfordringer.

Den ene ligger i å grille og flå paprika. Fremgangsmåten finner du her. Den andre ligger i å lage en skikkelig ratatouille. Oppskriften finner du her. Når du har disse innen rekkevidde, er ikke veien til en sjelden, kulinarisk opplevelse lang.

 Du trenger: 4-5 grilla og flådde paprikaer, to godt voksne auberginere, ½ porsjon ratatouille, gratineringsost (gjerne vellagret Norvegia), til slutt litt pesto på toppen.

 Slik gjør du det: Del auberginerne på langs i ½ cm tjukke skiver. Sprinkle dem med olje og stek dem til de er gyllenbrune. Legg til side. Lag ratatouille og flå paprika som beskrevet. Så legger du lagvis: Auberginerskiver, ratatouille, ost og flådd paprika. Gjenta prosessen, avslutt med en skive auberginer og ost Kjør så herligheten under grillelementet i stekeovnen til osten er gyllenbrun. Severes med råstekte poteter og overskuddet av ratatouillen.

Hvis du i tilegg har litt pesto å pynte med på toppen, garanterer jeg fest.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s