Dette er historien om en ærlig dame fra Drammen. Og seks skjebnesvangre minutter.
Det var den dagen. Det begynte allerede med kontroll på t-banen i Oslo da jeg var på vei hjemover til skogene mine. Og det skulle bli mer.
Ved Lysaker kom Statsbanenes stormtropper skrittende gjennom månedskortvogna på tunge hæler. Enda en kontroll.
Jeg kikket på dama rett ovenfor meg. Hun satt helt rolig og ventet, med billetten klar.
En stødig pendler, konkluderte jeg.
Men det skulle vise seg at stødigheten ikke var tilstrekkelig denne grågufne ettermiddagen i mars.
Kontrolløren var av det litt undersetsige slaget. Med sårskorpe på halsen etter morgenens barbering.
Hun rakte månedskortet rolig fram. Uten antydning til skjelving på handa.
Lang pause.
Tasting på kontrollapparatet.
Ny pause.
Mer tasting.
Jeg satt innhyllet i musikk fra hodetelefonene og fulgte scenen. Med munnen lukket.
Kontrolløren ristet på hodet. Alvorlig mine, slik man gjerne har i Staten.
En bekymringsrynke var i ferd med å ese ut på Mariannes panne. Det var det hun het. Marianne. Men det fikk jeg først vite etterpå.
Jeg klarte ikke dy meg, men måtte dytte øreklokkene til side. The Beatles ble erstattet av Mariannes stemme.
– Men jeg har jo fornyet månedskortet…
– Seks minutter for tidlig.
– Hæ?
– Du hadde seks minutter igjen på det gamle månedskortet da du validerte.
Her må jeg skyte inn at «validere» er et av nyordene på NSBsk. Det betyr egentlig å fornye.
– Da du validerte, var det bare det gamle månedskortet ditt som ble registrert, ikke det nye. NSB ville ikke stjele seks minutter fra deg.
– Hæ?
– Nå har du kjørt 14 dager uten gyldig billett.
– Men… Jeg har jo fornyet kortet…
– Seks minutter for tidlig. Kortet er ikke validert korrekt.
Jeg kjente at det klødde litt i stemmebåndene. Jeg formante meg selv. Hold den alt for digre kjeften din lukket nå.
– Dere har ikke vurdert å bruke hodet i jobben deres? Utøve litt skjønn?
Jeg prøvde å holde et normalt stemmeleie. Han så på meg med et uttrykk som ville gjort det skarpt i tv-serien «Det store byråkratslaget».
– I visse tilfeller kan vi vise skjønn. Men ikke her. Det er gått 14 dager.
– Men hun er jo ikke ute etter å snike…
– Som sagt. Vi har visse retningslinjer.
– Unnskyld, men hun er jo en vanlig pendler som har forsøkt å betale billetten sin. Og så har hun uheldigvis vært seks minutter for tidlig ute.
– Hvis hun validerer nå, vil hun ha reist 14 dager gratis. Det kan jeg ikke godkjenne.
– Tror du dette er med på å styrke tilliten til NSB?
– NSB hadde 60,5 millioner reiser i 2013. Vi kan ikke gå inn i hver enkelt.
Han hadde nok vært på kurs. Men det lyste rødt rundt sårskorpen på halsen hans.
Og så fant han fram maktmidlene. Skjema. Kvitteringsblokk. Giro.
– Hvis du aksepterer og betaler med én gang, blir det 750 kroner. Hvis du velger å klage og taper, blir det 900.
Marianne fra Drammen ristet stumt på hodet. Ordene hennes var grodd fast i halsen. Men dersom de hadde sluppet ut, ville det ikke vært vakkert.
– Legitimasjon?
– Adresse?
– Telefon?
Han skrev med stor nidkjærhet og stødige blokkbokstaver, rev av og serverte giroen idet vi ankom Brakerøya.
– Hvis du klager, får du svar i løpet av to til fire uker.
Hun nikket med stram munn.
Jeg mumlet noe om manglende smidighet, statlige overgrep og systemsvikt. Jeg hadde lyst til å skrike. Men jeg var for feig. Så jeg forsvant maktesløs tilbake til The Beatles.
«She’s got a ticket to ride».
Not.
Fantastisk! Måtte lese denne høyt for mannen min nå:) Du skriver godt!! Og det er bare helt utrolig at de ikke lot dette gå. Stakkars dame. Men du var en gentleman:)
Meget spesielt spør du meg! Skikkelig snålt system!
Jeg lar meg ikke lokke fra papirbilletten før jeg må. Og det er ikke fordi jeg er antifremskritt.
Dette løser man enkelt ved å validere billetten hver dag, eller i hvertfall et par ganger i uka på en validator på stasjonen. Det er tross alt den som reisers eget ansvar å ha gyldig billett. At det går 14 dager uten at man sjekker billetten sin er jo litt for lang tid. Selv om man tror at alt er bra. Å dobbeltsjekke billetter og andre typer for betaling er jo rent naturlig. Du tar jo ikke fly uten å være sikker på at alt er korrekt. I slike saker dukker alltid opp «de må å utvise mer skjønn», hvis man bare tenker på de enkelte sakene – så virker jo det logisk. Denne damen har bare gjort en liten blemme. No big deal. Problemet er jo at en konduktør, billettør og andre som kontrollere reisebevis hører dette flere ganger daglig, hundrevis av ganger i løpet av en arbeidsuke. Nemlig: «oi, jeg visste ikke at billetten ikke var validert, aktivert etc» eller «jeg må visst ha glemt billetten» osv.
Skal man stole på alle? Skal man vise skjønn for alle som kommer med en forklaring som man har hørt uttalige ganger før?
Hvis så, kan man jo bare gjøre alt gratis. En avgjørelse ble tatt i henhold til transportvilkårene. Kontrolløren gjorde sin jobb. Føler den reisende at situasjonen er spesiell – så kan man klage. Får man mehold i klagen og refundert pengene, betyr ikke det at kontrolløren gjorde en feil. Bare at systemet virker etter de forutseninger transportvilkårene og arbeidsintruksen for transportselskapet har satt og den reisende godtatt.
mvh Konduktør
Bra skrevet igjen BO. Det skinner vel delvis igjennom at du ikke er en stor tilhenger av Staten. Deg om det. Men er det ikke å strekke strikken litt langt når du ønsker å klandre staten for NSB manglende kundeservice? NSB må vel stå på egne ben i denne saken?
20 154 minutter. (Svar til Bjørn Olavs blogg).
Hei Bjørn Olav.
Jeg liker at systemene i samfunnet vårt blir vurdert løpende. Jeg liker det kanskje spesielt godt når det er en journalist – gjerne med en skarp penn – som er bivåner og gjør sine betraktninger. For det ER jo sånn at vi bør holde et øye med hva som skjer rundt oss, hva våre medmennesker – eller i dette tilfelle – medtrafikanter opplever. Og rapportere urettferdigheter.
Men, Bjørn Olav; jeg synes du bør skamme deg litt denne gangen! Beskrivelsen av togkontrolløren din stemmer overhode ikke med virkeligheten. Du beskriver ikke en togkontrollør. Din beskrivelse påkaller et bilde av en soldat. En ganske uvennlig soldat. Faktisk helt oppe i det brune hjørne av vår historie. «statsbanens stormtropper». «På tunge hæler» «sårskorpe» «maktmidler»… Du må gjerne komme med en motsigelse, at det overhode ikke falt deg inn at det var et SLIKT bilde du malte. Jeg tenker på en fiende, til og med en ganske skummel sådan, ikke en person som er ansatt i en bedrift for å gjøre en jobb.
Han eller hun er faktisk ansatt i en bedrift for å kontrollere at de som benytter bedriftens tjenester har betalt for disse tjenestene. Og det kan kun bekreftes med at du har en billett som er gyldig.
Om du har et månedskort, kan du kontrollere (helt gratis, faktisk) at du har en gyldig billett – hver eneste gang du går forbi en validator (Ja! Jeg er enig; Det ER et teit ord. Du må gjerne komme med forslag til et BEDRE ord). Eller når du treffer på en (av mange hyggelige) konduktør(er). Eller på en billettautomat. Eller på bussen, eller trikken, T-banen… You name it!
Når disse togkontrollørene treffer på reisende som ikke har billett – helt uavhengig av hvilken grunn – så er konsekvensen at man blir ilagt et forelegg. Du vil samtidig få informasjon om at du kan påklage dette forelegget. Og hvis man har vært seks minutter for tidlig, så kan jo det kjennes som en god grunn til å klage.
Problemet er bare at det ikke er snakk om de seks minuttene du påpeker, men de omlag 20 154 minuttene som er gått siden billetten til Marianne gikk ut. Jeg lurer på hvor mange validatorer og konduktører og billettautomater Marianne passerte i løpet av de minuttene?
Nå må jeg legge til at jeg også synes synd på Marianne. Jeg er helt sikker på at det ikke var hennes mening å snike. Men hvor skal egentlig grensen gå for når man skal utøve skjønn? Jeg synes igrunnen det er greit at man handler konsekvent i slike saker. Så lenge man har klagemuligheter på foreleggene. Og disse blir opplyst overfor den reisende.
Hva er egentlig Mariannes tap her? Rent økonomisk er hun ikke langt fra null, avhengig av om hun valgte de nevnte 750 eller 900 kronene. En månedsbillett mellom Oslo S og Drammen koster 1636 kroner, og Marianne har jo – helt uskyldig riktignok – spart halvparten av denne billetten. Altså 818 kroner. I den grad hun føler skam for å ha blitt betraktet som sniker, (joda! Jeg hadde ikke likt det, jeg heller!) men – selv om det ikke var med vilje, så er det vel pr. definisjon det hun har gjort. Hun har sneket.
Marianne deler skjebne med mange reisende. Hvis du tar kontakt med NSB, så får du helt sikkert opplyst hvor mange gebyr som blir utstedt i løpet av et år. Jeg er helt sikker på at en god del av disse er utstedt til uskyldige, og jeg er helt sikker på at mange forelegg blir trukket etter påklage.
Jeg er ikke like imponert som Holager over her er. Jeg er tilbøyelig til å tro at han kjenner deg, og vet at du ikke er en mann som har mye til overs for statlige organer, men å beskrive en mann (som sikkert ikke har problem med å kjenne igjen Marianne) på den måten du gjør; det synes jeg rett og slett er lavmål! Du må gjerne hakke på NSB og svært gjerne på et billettsystem som Marianne (og flere med henne) ikke klarer å håndtere, men hold deg for god til å grisetakle togkontrolløren som gjorde AKKURAT den han er betalt av sin arbeidsgiver for å gjøre. Nemlig å sjekke at alle som er med på turen også er med på å trekke det økonomiske lasset.
Med hilsen
Per Gunnar Mortensen
En av de mange hyggelige konduktørene.
Ja dette er kontrolløren. Dette er overdrivelse og mye fantasi fra din side. Det faktum at jeg skjegg og du umulig kunne sett en sårskorpe på halsen mi beviser det. Du vrir om ord og forklaringer til å fordelaktig passe bloggen din. Håper denne kommentaren blir liggende så folk kan se dette. Ellers blir dette første og siste kommentar fra min side og jeg håper det ordner seg for Marianne.
Skjegg, ja. Men pent barbert rundt og en liten rift på halsen. Hvis det var en kvise, beklager jeg presisjonsnivået. Du ble uansett ganske rød på halsen. Ingen overdrivelse, bare spør Marianne. Som var så rasende at hun nesten ikke klarte snakke. At du og dine kolleger nå velger å gå i forsvarsposisjon, sier ganske mye. Dere velger også varianten «jeg gjorde bare jobben min». Historisk sett er det ganske mange som har valgt den løsningen. Uten a det blir sett på som en spesielt formildende omstendighet i ettertid.Det er faktisk lov til å tenke selv. Og for all del, angrip gjerne budbringeren, som i følge din kollega har «grisetaklet en konduktør». Du håper det ordner seg for Marianne, skriver du. Saken er at det var du som burde vært voksen nok til å ordne opp for Marianne. Der og da.
Vell herr konduktør…. Om du kjøper en flybillett, får du en bekreftelse på betalingen er registrert og bekreftet. Man dobbeltsjekjer ikke det. Det er selskapets plikt å aktivere perioden. Kunden har betalt for en ny periode, og om det skjer 6min før den andre utgår eller om det skjer fire dager før perioden utløper, spiller ingen rolle. Jobber som matros/billetør på en ferge, og det er VI som er ansatt i selskapet som er ansvarlig for å aktivere perioden. Om NSB har elektronisk betalings-system, så må NSB sørge for å ha et system som fungerer. Her har kunden betalt for mnd kortet sitt og har kvittering for transaksjonen. Kunden har vært ærlig og betalt i tide. Og som sagt, skjer det 6min før det andre går ut eller fire dager før, det er selskspets oppgave å aktivere perioden. Enkelt og greitt. Her har ikke NSB gjort jobben sin! Det er ikke kunden som skal lide for det!
Det er lettere å blogge enn å være villig til å stille opp for medmennesker, jeg hadde driti i å skulle fremheve meg selv i en blogg dersom jeg hadde vært så feig!😠
Er så utrolig glad for at jeg ikke lenger pendler med NSB. Etter 8 år på Drammensbanen fikk jeg rett og slett nok, nå kjører jeg bil til jobb og har ikke angret et øyeblikk på at jeg forlot toget. At det fortsatt er duster i NSB som stivbent og hardnakket forsvarer elendig kundebehandling som Bjørn Olav forteller om her bekrefter at jeg har valgt rett…
Hadde Nsb, levert det penga var verdt, ja DA ville jeg hatt sympati for at de ansatte «bare gjør jobben sin» men de er så langt ifra det nivået, at unnskyldningen blir like dum som andre statsasattes «det er ikke vi som lager reglene, men politikerene»
Problemet sitter jo egentlig på toppen, direktøren for Nsb, en av de dårligste bedrifts ledere i norge, totalt fraværende og ansvarsløs! Hvordan kan man forvente annet fra de ansatte da. Det er jo bare effekten av at en idiot har ansatt en ny idiot, en ond sirkel…
Kunden har fylt opp månedskortet og har kvittering på transaksjonen, men kunden har faktisk et ansvar for å selv kontrollere at billetten er aktivert før man tar plass i en ubetjent vogn (les teksten på bildet).
Men det jeg prøvde å ta fram her, er problematikken om å ta ballen, ikke mannen. Når vi snakker om maktmisbruk, så synes jeg du, Bjørn Olav er adskillig verre enn noen andre involverte her når det kommer til å misbruke sin makt.
Billettsystemet til NSB (og Ruter) har helt garantert utviklingspotensiale. Men jeg er fast bestemt på at togkontrollørene ikke er problemet her. De kan eller bør ikke utvikle seg til å skulle «tenke sjæl» om hvem som skal ilegges gebyr. For hvem er det greit å skrive ut gebyr til? Utlendingene? Eller kanskje til de som har råd til det? I hvert fall ikke pendlerne! Det er våre viktigste kunder! La oss ta dem som er litt uflidde. De som ser ut som de sniker. Eller kun de som innrømmer – gjerne med en hul latter at de sniker med vilke, og er stolte av det…
Poenget må fortsatt være at dere stiller dere kritiske til billettsystemet, ikke budbringeren. Og – forresten, Bjørn Olav – du er slettes ikke budbringeren her, så ikke prøv deg på offerrollen! Du er faktisk skarpretteren!
Når jeg – og flere med meg – velger å forsvare en kollega, så er det fordi du angriper kollegaen istedet for systemet. At du beklager presisjonsnivået ditt med å pynte opp siktede fra å ha en kuttskade til en kvise…? Jeg er fortsatt ikke imponert over jobben din. I mitt hode, så forkludrer du saken du PRØVER å få fram; NSBs billettsystem. Istedet gjør du en framstilling som mer hører hjemme i en litt skummel film fra jernteppetiden, hvor du fokuserer på to ting; en fetladen, skjegget, hardtrampende part i en stormtropp som velger å ta Marianne, enda hun egentlig bare ikke har billett.
Og til gamlematrosen: den samme bekreftelsen får du på billettene til NSB/Ruter hver gang du velger å benytte deg av validatorer, konduktører eller billettautomater. Hvis jeg sier at det ikke er nok at du har et bankkort hvis du skal betale for fergebilletten din med bankkort. Du må ha penger på kontoen knyttet til kortet, og du må legge dette fram for matrosen. Forskjellen for Marianne er at hun har passet på at hun har kort, hun har passet på at det er penger på kontoen knyttet til kortet, men hun har ikke latt systemet (via de nevnte validatorer, konduktører eller billettautomater) fått mulighter til å sette kortet i produksjon. Men – som sagt: Angrip gjerne billettsystemet, men ikke angrip (den virkelige) budbringeren…
Per Gunnar Mortensen
Per Gunnar Mortensen. Jeg synes dine innlegg er helt fantastiske. Du stryrker NSBs renommé, driver aktiv merkevarebygging for et selskap som vi alle har ymse erfaringer med, kort sagt, du utøver omdømmebygging på et eget nivå. Heve blikket? Perspektiver? Kjør på. Jeg har ikke tenkt å sensurere deg. Du løfter saken til nye høyder. Anbefaler deg forøvrig å lese denne: http://bit.ly/1jxOybt
Poenget er vel nettopp det at enkelte av NSBs konduktører overhode ikke evner å bruke hodet og utvise alminnelig skjønn. Resultatet av dette er elendig kundebehandling som det Bjørn Olav forteller om.
At noen i NSB så klarer å fremstille det som at Bjørn Olav henger ut og angriper en stakkars konduktør (som bare gjør jobben sin), ja det bekrefter bare for meg at det er en ukultur i NSB. En ukultur som ikke skjønner hva god kundebehandling er.
http://www.osloby.no/nyheter/NSB-sendte-inkassokrav-tre-ganger_-tapte-i-forliksradet-7239855.html
@ Grunde: en helt vanlig feil du gjør her, men vi har ikke snakket om hodeløse konduktører her 😉 Les gjennom innleggene før du tar fram mitraljøsen. Jeg antar at du er en fast kunde av NSB all den tid du kjenner ukulturen i selskapet? Prøv i tilfelle å hilse og smile til en konduktør neste gang du reiser, og se om du kanskje får et smil og et nikk tilbake? For all del; treffer du på en togkontrollør; smil til ham/henne også! Jeg er sikker på at de smiler og er vennlige tilbake. For det er DET vi er lært opp til, ikke å være hodeløse og ukulturelle.
I og med at jeg kjenner polemikken trenge seg på her, så tror jeg at jeg stopper med dette tilsvaret. Håper fortsatt at dere konsentrerer dere om å ta ballen istedet for mannen framover.
Må si meg enig med Per Gunnar her – skal man ta noen så ta systemet og ikke personen. Hvor mange ganger tror du de hører ulike unnskyldninger? Kjører sjelden tog, men høres jo ut som en grei ordning å sjekke billetten jevnlig selv. Hver og en av oss har tross alt et visst ansvar selv!
Ingen av konduktørene som har kommentert her har gått i forsvarsposisjon. De har vært svært åpne for kritikk men har konstatert vha gode argumenter at kontrolløren det er snakk om har handlet riktig. Og der støtter jeg dem fullt ut.
Når du kjøper billett eller periodekort hos NSB bekrefter du at du aksepterer NSB sine reisevilkår. Ett av disse vilkårene er at du selv som passasjer har ansvar for å ha gyldig billett og det oppfordres også til å validere billetten hver gang du reiser. Hva som er praksis i andre selskaper er helt uvesentlig.
At systemet ikke starter en ny periode før den forrige utløper er en service NSB yter og kan ikke få noen andre konsekvenser enn at man får litt ekstra tid på den neste perioden, hvis man bruker kortet riktig.
Din skildring av kontrollørens fremtoning er veldig farget av det du (uriktig) mener er urettferdig behandling av en medpassasjer. Jeg vil ikke tro deg om du påstår at du tenkte disse tankene om vedkommende før han hadde konfrontert passasjeren med ugyldig billett. For hvis det er slike holdning du har som utgangspunkt i møtet med alle folk i serviceyrker så synes jeg synd på de som skulle være så uheldig å møte deg i embets medfør.
Det er også ufint å antyde at et menneske ikke evner å bruke skjønn bare fordi han eller hun har gjort en skjønnsvurdering som ikke gavner din sak.
Forøvrig positivt at du bidrar til å spre informasjon om hvordan billettsystemet fungerer for de som er for late til å sjekke selv.
Herlighet.. All sympati til konduktøren her. Anbefaler Bjørn Olav om å ta jobben som billettkontrollør i en uke. Da vil jeg vedde på at det kommer et nytt blogginnlegg om «sjanseløse» reisende i stedet…
Til alle som har kommentert. Les denne. http://bit.ly/1jxOybt. NSB har lovet bot og bedring. Det er ikke skjedd. Les også Geir Olav Lisles fortelling om hva som skjedde da mobilen gikk tom for strøm og han ikke kunne vise den elektroniske billetten: http://on.fb.me/1rGaO41. Passasjervennlig?
Hehehe… Du lurer meg utpå igjen her, Bjørn Olav.
Jeg må jo selvsagt innrømme at jeg setter pris på at du setter pris på innspillene mine. Takk for det. (Jeg innrømmer gjerne at jeg leser mellom linjene at du er i ferd med å bytte fokus fra mann til ball) 😉
Men jeg lurer jo litt også… Jeg lurer på om du finner en tråd mellom ditt blogginnlegg og http://bit.ly/1jxOybt?
I saken du linker til lover altså NSB bot og bedring (med rette!!).
Når det kommer til inkassokravene sine.
Ikke billettkontrollene.
Helt sant!
Les gjennom alle de linkene som ligger rundt dette temaet.
(google eksemplene):
«NSB hadde samme felle som Ruter – nå gir de «amnesti»»
«Alle som gikk i Ruters månedskortfelle får nå pengene tilbake»
«Ruter gir etter for press – hører på kundene»
«Får gebyr selv om de har forsøkt å betale»
(Og sikkert mange, mange fler)…
Alle forteller om ydmyke informasjonssjefer og direktører når det kommer til håndteringen av inkassoinndrivelsen(e). Og de BØR være ydmyke, for i den saken du linker til bryter de inkassoloven, og det er definitivt ille!
Men når du legger ut en link til meg, la meg tillate deg å legge ut et par linker til deg Disse forteller deg at togkontrolløren (som heldigvis etterhvert er blitt ganske gjennomsiktig her) gjør jobben sin. Ikke mer, ikke mindre:
Les NSBs reisebetingelser:
https://www.nsb.no/togbilletter/reisebetingelser-og-vilkar/transportvilkar-for-nsb/_attachment/3896?_download=true&_ts=14472b799d8
Og her om NSBs kontrollgebyrer:
https://www.nsb.no/om-nsb/kontakt-oss/kontrollgebyr/kontrollgebyr
Les spesielt avsnittet som omhandler elektroniske billeter:
«Aktivering av elektroniske billetter
Som bruker av elektroniske billetter har du selv ansvaret for å sjekke at din billett er gyldig før du går om bord i toget.» (Sitat slutt)
Og jeg minner deg på at det er gratis å sjekke billetten bå alle stedene jeg foreslo i går kveld.
Med hilsen Per Gunnar
Ja, ja. Jeg er ikke sikker på om omdømmebyggingen fikk seg en dytt i riktig retning der, gitt. Ironi er en vanskelig øvelse… Tror jeg avslutter her.
Hvorfor blogger du om sånt hvis du ikke i det hele tatt er mottagelig for andres synspunkter?
Hvis du mener at noe er feil med deres argumenter kan du påpeke dette og forklare hva du mener er riktig, istedet for å antyde at motparten ikke har skjønt hva du prøver å formidle. Det er herseteknikk og det skal du som journalist holde deg for god for.
Eventuelt kan du akseptere nederlag og innrømme at du tok feil hele tiden.
Jeg er skuffet over NSB. Hadde en episode for en God stund tilbake da jeg var student, da hadde de akkurat begynt med det nye systemet(nye måndeskortet). Jeg hadde ikke fått med meg om at jeg måtte ha en ekstra billett for å ta tog, men på buss kviteringen sto det datoen at jeg hadde fornyet det. Å få kvittering til tog må man spørre bussjåføren. Så jeg satte meg på måndeskort og viste fram at jeg hadde betalt samme dag, men det hjalp ingenting når jeg ikke hadde ekstra kvittering til tog og fikk dermed bare ta boten. De var ikke mye forståelsesfulle, her må man bare ta i mot boten og lære til neste gang.
Her var det mye hårsårhet ute og gikk, gitt…. Det er jo fritt frem for folk å skrive sin egen vinkling av en sak i sin egen blogg…spesielt når man ikke legger ved navn eller bilde e.l. på den man beskriver. Jeg aner ikke noe om denne spesielle saken, men jeg har erfaring med at lærte smileteknikker ikke alltid fungerer i jobber der en uniform eller annen autoritetstyper er gjeldende. Ofte søker wannabe-politi seg til slike yrker, der de kan ha litt «makt». Det kan godt hende at denne kontrolløren var av søteste bamsetype, men de finnes – de som har gir følelsen av militant maktmisbruk. De finnes i altfor stor grad. De finnes i politiet, i brannvesen, i ambulansen, i parkeringsetaten, i militæret, i transportetaten…..
Noen her reagerer på at kontrolløren blir «hengt ut»…. Hva med «Marianne»? Hun blir hengt ut der og da….på direkten….overfor hele vogna….
Igjen; jeg aner ikke hva som er riktig i denne saken, men synes det er flott at kundens versjon kommer på trykk, det er svært vanskelig å nå frem til øvrigheta på andre måter. Kontrolløren kan jo lage seg sin egen blogg…
Selv er jeg sjeleglad at jeg bor et sted der det er ELENDIG med offentlig transport, da slipper jeg å utsette meg for disse, til tider, inderlig vanskelige regler for billetter o.l.
Jeg har enkelte ganger vært i f.eks. Oslo og forsøkt å forstå billettsystemet – som jo også forandres mellom hver gang jeg er aktuell for det markedet – og jeg er sjeleglad at jeg kan vende tilbake til min kjære bil.
Hilsen bonde (avogtil) i byen
Jeg får komme med et lite amen her, jeg også; jeg synes din avslutning viser at du er en stor mann, Bjørn Olav. Å avslutte en debatt etter en blogg med å innrømme at du ikke behersker ironi. DET synes jeg er en flott måte å legge ned sverdet på.
Med hilsen
Per Gunnar