Dining in style

Hvor skal jeg begynne? Kanskje med toalettbesøket. Nei, nei. Ikke sånn. Men følgende: Du kommer inn, ser deg rundt, og der står det to mann. Den ene har som jobb å skru opp vannkrana og trykke ned såpedispenseren for deg, i tilfelle du er litt sliten. Den andres oppgave er å gi deg nystrøkne håndklær og tørke av vasken etterpå. Snakk om shine.
Vi har altså vært på Taj Mahal Palace & Tower hotell i Mumbai. Muligens
Indias flotteste. Vel å merke bare for å spise middag. Vi bor en anelse rimeligere litt lenger bort i gata. Dette var altså hotellet som var utsatt for terrorangrep for et år siden og som dominerte nyhetene verden over.
Ingen terror nå. Bare ekstremt hyggelige kelnere – til tross for mine Quicksilver shorts…
Og altså en fantastisk mat. Dette har vært en festreise i kjøkkenveien. Skal komme ytterligere tilbake til det senere. Men akkurat denne kvelden gikk vi for byens dyreste vegetarmat. Vi ble ikke skuffet. Og vi har faktisk vært på Bagatelle begge to.
Bare synd at det var så mye av den, maten altså.
Vi spite morkel. Asparges,. Luksus grillspyd. Dal i tre varianter, en spinatmousse som var til å dø av. For ikke å snakke om hjemmelagede pommes noisettes til forrett, krydret til himmelen og tilbake, med selleri i julienneform og grillet paprika. Lurer på om jeg klarer å kopiere den… Og da har jeg ikke nevnt den lille munnåpneren vi fikk aller først.
Stopper der. Bare nevner prisen. Rundt 600 kroner til sammen, inkludert drikke.
I morgen skal vi gjøre bot. Da er det The Big Slumdog Millionaire Tour som står på programmet.
Mumbai er kontraster, Fornavn, mellomnavn, etternavn. Og da har vi foreløpig ikke nevnt noe om basarene, markedene og gatelivet.

4 kommentarer om “Dining in style

  1. Høres vilt stas ut. Her oppe på toppen av kloden disker svigermor opp med det mest klassiske av det klassiske, nøttestek. Kos på en litt annen måte 🙂

  2. Så flott med Indisk inspirasjon i matveien. Men du kunne jo droppet shortsen akkurat her selv om jeg vet du er glad i den. Men på dette hotellet har de tydeligvis noen guddommelige egenskaper med å ikke la seg distrahere av det ytre, men se på det indre. Håper du klarer å kopiere både det ene og det andre. Mmm… God tur videre.

    1. Anne og jeg hadde en liten diskusjon om shortsen, for å si det sånn. Men det dukket heldigvis opp en franskmann i olashorts og slippers…
      Ja da, jeg skal ta på meg en av de nye Christian Dior skjortene mine (90 kroner her) neste gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s